Matematik

Ulighed

10. april 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvilke tal opfylder at.

c 450<t<520

9 går op i (t-1)

t er ulige og 5 går op i t. t=455

Er det korrekt?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2011 af Quantum (Slettet)

 t-1 = 9n

t = 2k+1

t-1=5m

t=455


Svar #2
10. april 2011 af pige24 (Slettet)

Tak.Du må have en fortsat god aften.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af Quantum (Slettet)

 i lige måde :):)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Med løsningsforslaget t = 455 er t-1 = 454, men 9 går da ikke op i 454 .

t er ulige og 5 går op i t, og 450 < t < 520 ⇒ t er et af tallene 455, 465, 475, 485, 495, 505 eller 515 . Tallet t-1 er derfor et af tallene 454, 464, 474, 484, 494, 504, eller 514 . Af disse er kun 504 deleligt med 9. Løsningen er derfor t = 505 .


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.