Matematik

Rumfang af stamfunktion

11. april 2011 af Hannampoulsen92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet er følgende:

En funktion f er bestemt ved:

x · √ (1+ x2)                          , x ≥ 0

Beregn ved hjælp af stamfunktioner rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om koordinatsystemets førsteakse.


Jeg ved jo godt, hvordan jeg skal regne dette, men mit problem er, at jeg skal tage funktionen f i "anden", fordi det siger formelen jo:

V= π ∫a,b (f(x))2 dx

Kan nogen hjælpe mig med, hvordan jeg tager f i "anden"?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 x2 * (1 + x2)

Reducer videre...

Potensen ophæver kvadratrodstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2011 af mathon

            ...hvilken øvre grænse?

....
           rumfanget af en stamfunktion eksisterer ikke
men
           rumfanget af et omdrejningslegeme


Svar #3
11. april 2011 af Hannampoulsen92 (Slettet)

Ja, det vidste jeg godt, men var i tvivl, da x stod udenfor kvadratrodstegnet, men 1000 tak :D
Jamen så bliver det jo: x2 + x4, ikke?
Så finder jeg bare stamfunktionen af det??


Svar #4
11. april 2011 af Hannampoulsen92 (Slettet)

a = 0 og b = 2
Tænkte ikke så meget på min overskrift, da jeg skrev den, men ok..


Svar #5
11. april 2011 af Hannampoulsen92 (Slettet)

Får I også resultatet til 9,07π??


Skriv et svar til: Rumfang af stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.