Matematik

Finde radius ud fra korde og pilelængde

12. april 2011 af admin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har brug for hjælp med matematik her.

Jeg har en cirkel med en ukendt radius r.

Der går en korde gennem cirklen som måler 80 meter fra det ene punkt til det andet punkt på cirklens periferi. Hvis man tegner en vinkelret linje fra kordens midte, måler denne linje 11,986 meter fra kordens midte til cirkels periferi.

Hvordan beregner jeg r?

OBS: Lad vær og beregne r for mig, bare opstil nogle teorier, som kan hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af mette48 (Slettet)

Brug pythagoras

k er korden, l er linien vinkelret på korden og r er radiue

(k/2)2+l2=r2


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2011 af mathon

...eller skrevet

                                   r = (p/2)  + (k/(8p))


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2011 af mathon

rettelse af tastfejl

                                     r = (p/2) + (k/(8p))   --->   r = (p/2) + (k2/(8p))


Svar #4
12. april 2011 af admin (Slettet)

okay, mange tak :D


Skriv et svar til: Finde radius ud fra korde og pilelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.