Matematik

reducer en ligning

12. april 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg har en opgave der lyder på : 

en model betegner O(x) (målt i kroner) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kroner). i modellen antages det at

O(x) = 0,0024•x2+106    og     a(x) = -0,008x+1300 .

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x•a(x)-O(x)  .

Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Jeg har bestemt forskriften = F(x) = x•(-0,008x+1300)-(0,0024•x2+106), men har nu problemer med at få den reduceret videre :s 

Håber i vil hjælpe
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parentesen, hæv minusparentesen, og reducer.


Svar #2
12. april 2011 af studerende20 (Slettet)

 vil det sige, at der så står : 

-0,008x^2+1300x-0,0024*x^2-106

- 0,0104x^2+1300x-106 

Er det korrekt? 

For at bestemme den maksimale fortjeneste skal jeg vel fin toppunktet af dette andengradspolynomium ? 


Skriv et svar til: reducer en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.