Fysik

linær model

15. april 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: C-niveau

kig venligst på PDF`en sorry den er på engelsk håber i kan forstå det

tak på forhånd sutter til fysik

Vedhæftet fil: nu nu.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

 y = 0,08+20,02*1 = 0,08+20,02 = 20,10. Dvs. y = 20,10 som er en helt vandret linje. Du har derfor lavet en fejl et sted, som lige skal rettes.

Derefter sæt 100 ind istedet for x og beregn y.

Vurder om det kunne tænkes at temperaturstigningen ville ændre sig, når man nærmede sig de højere temperaturer.


Svar #2
15. april 2011 af hinder (Slettet)

hvorfor mener du jeg har lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det har jeg lige forklaret dig? Du har ingen variabel i det udtryk du opstiller. Det hele du har skrevet op kan reduceres til y = 20,10. Hvor vil du indsætte et tal og ændre på funktionens værdi?


Svar #4
15. april 2011 af hinder (Slettet)

Jeg fandt faktisk ud af at jeg havde fejl så den bblev y=0,50?21,94 men skal jeg så bare sætte det

sådan y=0,50?21,94^100


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvad betyder "?"?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det lader ikke til at der kommer flere svar fra dig idag, men uden at være alt for grov, så vil jeg råde dig til at sætte dig bedre ind i det matematiske aspekt af, hvad du laver.

Du skriver at du har fundet en linje med ligningen y = 0,08 + 22,02*1. Dette er i og for sig fint nok, hvis hvad du nu end måler altid var konstant. Det lader ikke, ud fra din tabel, til at være tilfældet. Du mangler simpelthen den matematiske forståelse der siger, at der er noget galt når du skriver dit udtryk op på den måde. Du mangler det man kalder en variabel, sandsynligvis her som t (eller x om man vil); et tal du kan ændre på og få et andet y ud.

Derefter skriver du at du har lavet en fejl, og at linjens ligning i virkeligheden var noget a la y=0,5021 - dette vil du så opløfte i 100.

Du har at gøre med en lineær vækst. Man opløfter ikke noget, når man har om lineær vækst. I så fald ville der være tale om en eksponentialfunktion eller en potensfunktion. Igen, du mangler matematisk indblik i, hvad du foretager dig. Og igen har du valgt totalt at droppe den variable.

Jeg tog mig den frihed at lave regressionen for dig. Temperaturen T som funktion af tiden x i sekunder kan beskrives ud fra udtrykket:

T(x) = 0,5021x + 21,94

Her bliver du først spurgt om den forventede temperatur efter 100 sekunder. Vores tid (x) er dermed 100. Dette indsættes og beregnes:

T(100) = 0,5021*100 + 21,94 = 72,15

Du bliver derefter spurgt om modellen stadig ville være korrekt ved højere temperaturer - dette er et vurderingsspørgsmål og ikke noget jeg er sindssygt trænet i, så det vil jeg undlade at kommentere på.

Så: Nu er opgaven halvt løst, du mangler bare at vurdere. Og så bør du altså sætte dig ind i matematikken bag det her. Det er slet ikke så kompliceret som mange af jer gerne vil gøre det til. Det føles netop kompliceret, fordi I har den der "Jeg sutter til det her fag, og det er lort og jeg fatter absolut ingenting"-holdning.


Skriv et svar til: linær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.