Matematik

betydningen af K(n,r)

16. april 2011 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg er blivet stillet et spørgsmål om "betydningen af K(n,r)". er der nogen der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2011 af HTXnørden (Slettet)

Prøv at forklar yderligere...
Hvis det er renteformlen vi snakker om, så er K startbeløb, n er antal år og r er renten...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2011 af mathon

K(n,r)
            er antal mulige kombinationer af r elementer udvalgt - uden tilbagelægning - blandt n.


Svar #3
16. april 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 ups undskyld, men ellers står der det er "binomialkoefficienter".


Svar #4
16. april 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 men ellers så står der også jeg skal opstille en formel til beregning af k(n,r). kan det passe at formlen ser sådan ud?

p(x=r)=k(n,r) *p^r * (1-p)^n-r.

hvis formlen er rigtig hvad menes der egentlig med "opstille en formel". altså skal jeg bevise formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Du har n personer (5 fx.)

på hvor mange måder kan du udvælge r af dem (3 fx.) ?

Kn,r = n!/[r!*(n-r)!]

Fx. K5,3 = 5!/[3!*2!] = 10


Skriv et svar til: betydningen af K(n,r)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.