Matematik

Problem med en parabel

17. maj 2005 af Veeand (Slettet)
Godaften.

En parabel er givet ved Y=x^2-4x
En linje er givet ved y=-2x+3

Koordinatsættene til punkterne A og B som skærer parablen er: (-1;5) og (3;-3)

En anden parabel er givet ved Y=1/2x^2+bx+c. Punkterne A og B ligger på denne parabel.

Bestem b og c.

Hvad søren er fremgangsmåden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2005 af Duffy

(-1;5) og (3;-3)

En anden parabel er givet ved
y = 1/2x^2+bx+c. Punkterne A og B ligger på denne parabel.

Bestem b og c.

Hvad bent er fremgangsmåden?


Indsæt de 2 punkter i y = 1/2x^2+bx+c
og du får 2 lign m 2 ubekendte som derefter let løses.



Duffy

Skriv et svar til: Problem med en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.