Matematik

b i eksponentiel udvikling?? hjælp

17. april 2011 af kaosdk (Slettet)

Hej :).

f(x)= b*a^x

Er der nogen af jer, der ved b har, at sige i en eksponentiel funktions udseende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Forestil dig grafen for ax

Hvis du nu sætter dit b foran, bliver grafen ganget med b, og det vil sige, at hvis b er stort bliver grafen lang i y-retningen og omvendt, hvis b er lille, bliver grafen mindre i y-retningen.

Altså: b betyder noget for, hvor hurtigt grafen vokser i  "højden"


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2011 af NejTilSvampe

b er skæringspunktet til y-aksen.

f(0) = b* a^0 = b


Svar #3
28. april 2011 af kaosdk (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: b i eksponentiel udvikling?? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.