Matematik

Eksponentiel model

18. april 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I det vedhæftet billede kan i se grafen

y-aksen er antal terninger og x-aksen er antal runder
 

Ud fra min graf for jeg denne regneforskrift

y=140,02e(-0,246x)

Jeg skal finde frem til hvor mange kast man ifølge modellen skal op på før man har 1 terning tilbage.

i stedet for e sætter jeg 2,7 ind som er den officielle værdi for eulers tal og på x-ses plads indsætter jeg 1 da det er 1 terning jeg skal have tilbage. 
 

y=140,02*2,7(-0,246*1) = 109,485 kast
 

Er det rigtigt?
 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: eksponentiel.jpg

Svar #1
18. april 2011 af gym99 (Slettet)

 Svar behøves ikke, min udregning var ikke rigtigt da y skal være y=1, og derefter har jeg brugt solve-funktionen.

God påske!


Skriv et svar til: Eksponentiel model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.