Matematik

Løs ligninger vha graf

22. april 2011 af loover01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved denne opgave:

Figuren (den er vedlagt) viser grafen for en funktion f(x)

a) Løs ved hjælp af grafen hver af ligningerne f '(x)=0 og f '(x)=1

Vedhæftet fil: graf.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af mathon

                 ...du har tre "sikre" punkter som ligger på parablen
hvoraf
                    det ene er (0,-2) hvorfor c = -2

                    y = ax2 + bx - 2     hvorefter du - indsættelse - opnår to ligninger af første grad
                                                 med to ubekendte


Svar #2
22. april 2011 af loover01 (Slettet)

Jeg kan kun finde punktet (0,-2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2011 af mette48 (Slettet)

Når f'(x)=0 har grafen vandret tangent. Du skal finde det laveste punkt på grafen og aflæse den tilsvarende x værdi.   

Når f'(x)=1 er tangenthældningen 1. Tegn en linie med hældningen 1 (1 til højre og 1 op) et sted på papiret. Brug en trekant til at paralelforskyde linien til den følger grafen på et kort stykke. Aflæs x værdien til det punkt, hvor linien rammer grafen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. april 2011 af mette48 (Slettet)

Hvem siger det er en parabel?

Har jeg helt misforstået opgaveteksten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2011 af mathon

grafen er ikke en parabel, - jeg var for hurtig - hvilket ville kræve
symmetri om linjen
                                        x = 2 


Svar #6
24. april 2011 af loover01 (Slettet)

Nu forstår jeg slet ikke noget?

Kan jeg få det lidt mere pædagogisk? :)


Skriv et svar til: Løs ligninger vha graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.