Matematik

determinant (2 lign. 2 ubek.)

22. april 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt om 2. ordens diff. lign og wronskideterminanten

Jeg har to ligninger med to ubekendt, som jeg bruger determinantmetoden til at løse

ligningerne er

f(x)f1'(x)-f'(x)f1(x) = k1

f(x)f2'(x)-f'(x)f2(x) = k2

Jeg får det til

f(x) =( k1*f2(x)-k2*f1(x) )/( f1'(x)*f2(x)-f2'(x)*f1(x) )

Men min bog får det til

f(x) =( k2*f1(x)-k1*f2(x) )/( f1(x)*f2'(x)-f2(x)*f1'(x)) )

Er disse to udtryk de samme? Bogen vil nemlig gerne have tælleren til at være lig med wronski determninanten


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af peter lind

Det er det samme. Der er en fortegnsforskel på fortegnet mellem din bog og din formel. De fortegn går ud mod hinanden.


Svar #2
22. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg går ud fra, at

-w(f2,f1) = w(f1,f2)

er det samme ikke?

Du siger, at der er en fortegnsforskel. Skal jeg sættet minus foran mit udtryk eller hvordan? Hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil sætte de to udtryk lig med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2011 af peter lind

Nej. Hvis bogens er a/b er din (-a)/(-b) =a/b


Svar #4
22. april 2011 af placebo321 (Slettet)

ok. Mange tak :)


Skriv et svar til: determinant (2 lign. 2 ubek.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.