Matematik

Funktionen f er en opløsning til differentialligning..?

24. april 2011 af Sunrise88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ..

Jeg har to spørgsmål, den ene af dem har jeg prøvet, at løse, men jeg synes virkelig at den er ikk' til at forstå ):

Gør rede for, at funktionen f(x) = e2x + 3 er en opløsning til differentialligningen dy/dx=2y - 6..

En anden spørgsmål.

Funktionen f er givet ved forskrift en f(x) = 4 * sin(x) + 1.

Løs ligningen f(x) = -3 for   x tilhør [0 , 2π]

Tak for jeres hjælp i forhånden .. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2011 af peter lind

Du mener  formentlig f(x) er  løsning til differentialligningen. Find f'(x). Erstat y på højre side med f(x) og vis at resultatet er f'(x)

Flyt 1 over på højre side af ligningen. Divider derefter ligningen med 4.


Skriv et svar til: Funktionen f er en opløsning til differentialligning..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.