Kemi

pH beregninger!!!

24. april 2011 af studienord (Slettet)

 Hej alle sammen!!!

Jeg fatter ikke hvordan man regner opgaver ud.


1) Beregn pH i en blanding af 5,62g NH4Cl, 10,0 mL 25,0 w/w % NH3 og vand op til 500 mL.
2)Beregn pH i en opløsning af NaH2PO4 .
3)Beregn pH i en opløsning af Na2HPO4.
 

Er der nogen der kan forklare mig! på forhånd ,tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2011 af mathon

      ns = (5,62 g)/(53,50 g/mol) = 0,1050 mol

      25% NH3 har densiteten 989 g/L
      nb = V•c = (0,010 L)•0,25·(989 g/L)/(17,03 g/mol) = 0,1452 mol

  pufferligningen:

                               pH = pKs + log(nb/ns)

                               pH = 9,25 + log(0,1452/0,1050) = 9,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2011 af mathon

i 2) og 3)

                   mangler koncentrationsoplysninger


Svar #3
24. april 2011 af studienord (Slettet)

tusind tak for hjælpen.

koncentrationsoplysninger er 0,050 M.

hej igen!


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. april 2011 af mathon

2)

                 pH = 0,5(pKs - log(cs)  = 0,5·(7,21 - log(0,050)) ≈ 4,3

3)
                 pH = 0,5(pKs - log(cs)  = 0,5·(12,67 - log(0,050)) ≈ 7,0


Svar #5
25. april 2011 af studienord (Slettet)

Tusind tak mathon for hjælpen!!!


Skriv et svar til: pH beregninger!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.