Kemi

FORTYNDINGSRÆKKE BEREGNINGER

24. april 2011 af studienord (Slettet)

Hej alle sammen!!!

jeg opfatter ikke hvordan man regner opgaver ud.

Der er afvejet 0,3282g Ca (N03)2 til 200,0 mL Ca -stamopløsning.

a) Beregn opløsningens koncentration i mol/L

Herudfra fremstilles 4 Ca-standarder, idet der udtages følgende mL og fortyndes op til 100,0 mL i hver opløsning:

opløsning nr             mL stam

1                                  20

2                                   10

3                                    5

4                                       2

b) Beregn disse 4 standarders koncentration i mM.

Jeg glæder mig til at høre fra jer.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2011 af vejgeh (Slettet)

Find den molare masse for dit stof. Dernæst beregner du, hvor mange mol stof du har tilsat (n = m/M).

Nu har du n, og da din volumen er 0,2000 L kan du benytte formlen for koncentrationen, c = n/V..

2)

Når du har din koncentration i stamopløsningen ganger du fortyndingsfaktoren på din koncentration: (volumen stamopløsning tilsat)/(volumen totalt), eksempelvis ved koncentrationen X , hvor du anvender 20 mL stamopløsning: X* (20 mL/ 100,0 mL) = Xfortyndet.

Til sidst ganger du selvfølgelig med 1000 for at gå fra M til mM.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af mathon

se


Svar #3
25. april 2011 af studienord (Slettet)

Tusind tak  for hjælpen vejgeh og mathon!!!.Jeg sætter pris på det.


Skriv et svar til: FORTYNDINGSRÆKKE BEREGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.