Matematik
Find arealet af M
Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med den her?
Grafen for funktionen
f(x)= x−x+2
afgrænser sammen med koordinatakserne et område M , der har et areal.
a) Bestem arealet af M .
- på forhånd tak :-).
Svar #1
25. april 2011 af Anxyous (Slettet)
Jeg har på fornemmelsen, at funktionen er skrevet forkert op. Prøv igen.
Svar #2
25. april 2011 af NejTilSvampe
det kommer an på hvordan skæringspunkterne ligger.. start med at løse ligningen f(x) = 0 og vend så tilbage hertil. Og skriv ligningen ordentligt op så vi kan forstå det.
Svar #3
25. april 2011 af Justme92 (Slettet)
Det er jeg virkelig ked af, ligningen hedder: √(x) −x+2.
Svar #4
25. april 2011 af Anxyous (Slettet)
#3:
Så løser du ligningen f(x) = 0 som #2 siger, og så beregner du 0∫x f(x) dx hvor x er løsningen til f(x) = 0.
Svar #5
26. april 2011 af Justme92 (Slettet)
Jeg får x til at være 4, og så skal man vel differentiere den? - hvordan differentier man den ligningen?
Svar #6
26. april 2011 af NejTilSvampe
du skal integrere funktionen du får så en ny funktion F(x) (læg mærke til STORT F)
du finder så F(4) - F(0) og det er arealet af M.
for at integrere funktinoen bruger du potens reglen
∫x^n dx = x^(n+1) / (n+1)
samt at du omskriver √x = x^0,5
Skriv et svar til: Find arealet af M
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
