Matematik

hjælp! :( ligning for kugle

26. april 2011 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

opgaven lyder: i et koordinatsystem i rummet er planen a bestemt ved ligningen 2x-y-2z-6. linjen l går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt o og punktet P(7,3,-2)

 jeg skal bestemme en ligning for den kugle der har centrum i P og som tangere a

jeg har fået r = 3 men hvordan bestemmer jeg lígningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det burde være kendt, at kuglen med centrum i C(a,b,c) og radius r har ligingen

(x - a)2 + (y - b)2 + (z - c)2 = r2

Her kendes både centrum og radius.


Svar #2
26. april 2011 af averoma24 (Slettet)

jamen jeg har jo udregnet r til at være 3 ved hjælp af dist(P,a)

kommer den så til at hedde

(x-7)^2+(y-3)^2+(z-(-2))^2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2011 af ramme2 (Slettet)

Ja næsten       (x-7)2+(y-3)2+(z+2)2 = 9      Du skal have lighedstegnet med i din løsning. Det er dog en forudsætning at du har regnet radius af cirklen rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er venstre side af kuglens ligning. Højre side er så = 32 .


Svar #5
26. april 2011 af averoma24 (Slettet)

okay, så der er ikke mere udregning der, det er ligningen? :-)

(x-7)2+(y-3)2+(z+2)2 = 3^2


Svar #6
26. april 2011 af averoma24 (Slettet)

er i sikker på at det ikke er ligningen 2x-y-2z-6 jeg skal indsætte på (x - a)2 + (y - b)2 + (z - c)2 = r2 istedet for P(7,3,-2)

? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er vi sikre på. Det drejer sig om at opskrive ligningen for kuglen, se #1 .


Svar #8
26. april 2011 af averoma24 (Slettet)

okay tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: hjælp! :( ligning for kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.