Matematik

sep. af variable på cas

26. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hej!

Er der en om ved hvordan man indtaster denne dif ligning på en voyage 2000 hvis man ønsker atbenytte desolve for at finde en forskrift for M som funktion af x:

I en model for dyrkning af en bestemt afgrøde på en mark kan sammenhængen mellem
høstudbyttet M (målt i ton) og mængden af tilført kunstgødning x (målt i kg) beskrives ved differentialligningen:

M'=0,000369·M·(15,50-M)

Det oplyses, at høstudbyttet er 13,1 ton, når der tilføres 400 kg kunstgødning.

a) Bestem en forskrift for M som funktion af x.Salgsprisen for 1 ton af afgrøden er 700 kr., og 1 kg kunstgødning koster 1,97 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er vist en aflægger af denne opgave, som blev vakt til live igen:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=998962 


Svar #2
27. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

jo tak,jeghar også kigget på den - men personen ´dér har fundet frem til forskriften for M på Cas, og det erher jeg har problemer

jeg har prøvet med desolve: (m'=0,000369*m*(15,50-m) and m(400)=13,1,m,x)

men jeg får intet resultat ud?


Skriv et svar til: sep. af variable på cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.