Matematik

Skitser grafen for fortjenesten

05. april 2011 af CM_JJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej 

Jeg har en matematik opgave jeg gerne vil have hjælp til: 

I en model for dyrkning af en bestemt afgrøde på en mark kan sammenhængen mellem
høstudbyttet M (målt i ton) og mængden af tilført kunstgødning x (målt i kg) beskrives ved differentialligningen:

M'=0,000369·M·(15,50-M)

Det oplyses, at høstudbyttet er 13,1 ton, når der tilføres 400 kg kunstgødning.

a) Bestem en forskrift for M som funktion af x.Salgsprisen for 1 ton af afgrøden er 700 kr., og 1 kg kunstgødning koster 1,97 kr.

b) Skitsér grafen for fortjenesten (målt i kr.) som funktion af x, og bestem den værdi af x, der giver den største fortjeneste.
 

Jeg har løst a) til 
M=(15,50*(1,00574)^x)/(1,00574^x+1,80517)

Jeg er i tvivl om hvad jeg helt præcist skal gøre i b) ...

Håber at der er en der kan hjælpe mig :) 

Det haster en smule :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fortjenesten f er salgsprisen minus omkostningerne, altså

f(x) = M(x)·700 - x·1,97

Find maksimum for f(x) .


Svar #2
05. april 2011 af CM_JJ (Slettet)

 Tak ;) Skal jeg tegne en graf også? Jeg har nemlig prøvet, men lommeregneren vil ikke ... :s

Når jeg sætter 
f ' (x)=0 --> 

x=-488,262  v x=694,802 

Vil det så sige at der er den største fortjeneste ved x=694,802? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
05. april 2011 af CM_JJ (Slettet)

 Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2011 af Got (Slettet)

#1 hvordan har du lavet a? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

M(x) er en løsning til en logistisk differentialligning. Brug løsningsformlen for denne type differentialligning.


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. maj 2011 af KanullaogTildo (Slettet)

Hvordan skitserer man grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. maj 2011 af heliumdyt (Slettet)

ja det vil jeg også gerne vide :-) sidder med den samme opgave


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2017 af Trivig (Slettet)

nogen der kan fortælle mig hvordan jeg løser denne i Geogebra?


Skriv et svar til: Skitser grafen for fortjenesten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.