Kemi

OT opgaver

27. april 2011 af MrsDR (Slettet)

Jeg sidder her med nogle opgaver som jeg skal regne OT ud på.
Kan altså bare ikke finde rundt i det da vi kun har haft det i en modul.

hvis jeg kunne få en forklaring på denne opgave vil jeg blive meget glad for det.

Jeg skal bruge et eller flere af disse regler 

1) Atomer i et frit grundstof har OT = 0.

2) Enatomige ioners OT er lig med ionladningen.

3) Summen af OT for de enkelte atomer i en sammensat partikel (molekyle eller ion) er ligpartiklens/formelenhedens ladning.

4) For sammensatte partikel (molekyle eller ion) har det mest elektronegativ grundstof detskarakteristiske negative OT (fx har nitrogen -3, oxygen -2 og chlorid -1), og det mestelektropositive grundstog har et positivt OT.

5) Hydrogen har i kemiske forbindelse, hvor hydrogen er bundet til et mere elektronegativtgrundstof, OT = +I, som er det normale. I kemiske forbindelse, hvor hydrogen er bundet tilet mindre elektronegativt grundstof, er OT=-I(undtagen er i såkaldte hydriderindeholdende ionen H-). 

opgaven

Mn+2 

ved ikke om jeg skal bruge regel 1 eller 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Det er ikke et frit grundstof, det er en ion. Hvis det skulle være et frit grundstof skulle det bare være Mn. 


Svar #2
27. april 2011 af MrsDR (Slettet)

ok, tak for hjælpen:)

vil du være sød at kigge på denne opgave om jeg har regnet den rigtig ud

Mn2O7

jeg vil bruge regel tre først

2*OT(Mn)+7*OT(O)=0

nu vil jeg bruge regel nr 5

2*OT(Mn)+7*OT(-2)=0

2*OT(Mn)=2

OT(Mn)= 2:2=1

Mn vil en OT på 1 og O =-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Det giver ikke så meget mening at du indsætter OT(-2) i stedet for OT(O). bare indsæt -2. Så ville der stå

2*OT(Mn)+7*(-2)=0

men jeg tror at du mener det rigtige.

Men det går galt fordi du glemmer syvtallet. hvor bliver det af?


Skriv et svar til: OT opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.