Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte

27. april 2011 af givslip (Slettet)

0=a×02+b×0+c

35=a×502×50+c

0=a×1002+b×100+c

Hvad bliver  a

hvad bliver b

Hvad bliver c


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Meget forvirrende. Hvad betyder det der x? Gange? Brug * hvis du endelig skal. Eller skriv evt. "100b" istedet for bx100


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første liging giver jo c = 0 . Dernæst følger a af den næste ligning, og endelig b af den sidste ligning.


Svar #3
27. april 2011 af givslip (Slettet)

undskyld men jeg kan se der var en stavefejli opgaven..

ved 35=a*502 *50+c

Der skulle havde stået

35=a*502+b*50+c


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det reduceres jo stadigvæk til to ligninger med to ubekendte, da c = 0 iflg. den første ligning.

TIlsyneladende har du at gøre med et 2.-gradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c , der har rødderne x = 0 og x = 100 , og som har topppunkt i (50 , 35) .

Så har det forskriften

f(x) = a·x·(x-100) ,

og informationen om toppunktet giver da

35 = a·50·(50-100) , dvs

a = -35/502


Svar #5
27. april 2011 af givslip (Slettet)

Mange tak for svar #4 

Jeg synes fakisk at den a værdi du kom frem til lyder meget rigtig.  Men b værdien driller mig stadig lidt. Nogle der helt præcist ved hvordan jeg skal finde den værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Idet vi nu kender hele forskriften for polynomiet,

f(x) = -(35/502)·x·(x-100) ,

kan vi jo gange det ud og så aflæse koefficienterne:

f(x) = -(35/502)·x2 +(35/502)·100·x ( + 0) ,

så vi ser, at

b = (35/502)·100 = 3500/2500 = 35/25 = 7/5


Svar #7
27. april 2011 af givslip (Slettet)

tusind tak.

Min forskift af funktionen ser ud til at være den rigtige på graph.

Mange tak <Andersen11>


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.