Matematik

Løsning til simpel 3. gradsligning

28. april 2011 af JonasMa (Slettet)

Hvordan løser jeg x3+3x+4/5=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af Duffy

Brug CAS


Svar #2
28. april 2011 af JonasMa (Slettet)

Det er en opgave uden hjælpemidler. Jeg skal bl.a. løse uligheden x3+3x+4/5>0


Svar #3
28. april 2011 af JonasMa (Slettet)

Desuden får jeg et mærkeligt resultat med irrationelle tal osv. i Maple når jeg forsøger at løse ligninger med eksponenter større end 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2011 af Duffy

SOLVE(x^3 + 3·x + 4/5 = 0, x, Real

giver

x = (√29/5 - 2/5)^(1/3) - (√29/5 + 2/5)^(1/3)

dvs

x = -0,2607566981

Ergo kan opgave ikke løses uden hjælpemidler.

(Med mindre du har haft om CARDANO...)

Hvorhenne ser du denne opgave??!


Skriv et svar til: Løsning til simpel 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.