Matematik

Funktioner

28. april 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

En funktion f er givet ved:

f(x) = (x3 - 7x - 6) / (2x2 -(4+2b)x + 4b)

Det oplyses, at grafen for f har en lodret asymptote med ligningen x = -3

Bestem værdien af b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af peter lind

Hvis der skal være en lodret asymptote, bliver nævneren 0 for den opgivne x værdi.


Svar #2
28. april 2011 af elissa92

Vil det sige, at jeg skal sætte nævneren lig med 0 og løse den? - For så får jeg x.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2011 af peter lind

Ja du skal løse ligningen du får ved at sætte nævneren 0. Det er bare ikke x du får. x er i opgaven givet til at være -3. det er b du finder.


Svar #4
28. april 2011 af elissa92

Okay (:

Hvordan bestemmer jeg så en ligning fra hver  af de øvrige asymptoter til grafen for f?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2011 af peter lind

Hvis du foretager divisionen af polynomierne med en rest vil du finde at f(x) = g(x) +h(x)/n(x), hvor g(x) og h(x) er lineære funktioner og n(x) er nævner polynomiet. For x -> ±∞ vil h(x)/g(x) -> 0, så g(x) er en asymptote.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.