Fysik

find hastighed med med 2 kms højde og ingen luftmodstand

29. april 2011 af bedking (Slettet) - Niveau: B-niveau

Energiomdannelsen når en faldskærmsudspringer springer ud fra et fly er det ikke bare Ekin=Epot med en forklaring?

Hvilken hastighed ville hun have hvis hun sprang fra 2 km højde med ingen luftmodstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2011 af ramme2 (Slettet)

brug formlen    v = √ 2as    v som du skal finde er hastigheden måtl i m/s.   a er tyngdeaccelrationen g.    Og  s er højden målt i meter.   Ingen luftmodstand er dog langt fra den  virkelige situation. Jeg tror ikke du behøver at tage højde for, at tyngdeaccelrationen er en anelse mindre i 2 km højde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2011 af jespermohrjensen (Slettet)

Det er nemlig energibevarelse, som du selv foreslår.

m*g*h = 0.5*m*v2

massen ses at gå ud af ligningen

m*g*h = m*0.5*v2 

2*g*h=v2

v = √2*g*h

Ved indsættelse af dine variable skulle du gerne få

v = √2*9.82m/s2*2km = 198m/s, hvilket er ca. 713 km/t.

Og ja, luftmodstanden er ikke noget man i virkeligheden bare kan se bort fra.


Svar #3
30. april 2011 af bedking (Slettet)

Hvorfor skal det være i kvadratrod og hvad bliver der af de 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2011 af Morsby (Slettet)

#3 - Se #2:

De 0,5 ganges over på venstre side i tredje mellemregning.

Af tredje mellemregning ses også, at på venstresiden står v2. For at isolere v tages kvadratroden på begge sider.


Svar #5
03. maj 2011 af bedking (Slettet)

Tak har læst på det og alt gav mening! tak for det!  :D


Skriv et svar til: find hastighed med med 2 kms højde og ingen luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.