Matematik

I en model for fiskearten i Kuller i Nordsøen

02. maj 2011 af heliumdyt (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig ?

Opgave 14
I en model for fiskearten i Kuller i Nordsøen er længden af en fisk en funktion af fiskens alder, som tilfredsstiller differentialligningen
dL/dt=k*(100-L),
hvor k er en konstant, L angiver fiskens længde målt i cm, og t angiver fiskens alder målt i år.
Det oplyses at til tidspunktet t=0 er fiskens længde 0,4 cm, og til tidspunktet t=1 er fiskens længde 11 cm.
Bestem L som funktion af t:
Den har jeg bestemt til y=100-99,6*e^(-0,1125*t)
Længden af Kuller fanget i Nordsøen er normalt mellem 40 cm og 60 cm
Bestem aldersintervallet for Kuller, der normalt fanges i Nordsøen??
Hvordan gør man det??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af peter lind

Løs ligningerne t(t1) = 40 og y(t2) 60. Svaret er så t2-t1


Svar #2
02. maj 2011 af heliumdyt (Slettet)

er det -20 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

hvordan får man L som funktion af t? jeg bruger deSolve og får en ligning med to ubekendte og kan ikke se hvordan alkymistenfraTyrkiet, når frem til sit resultat.


Svar #4
07. maj 2011 af heliumdyt (Slettet)

opgave a har jeg gjort følgende:

bestemmelse af L som funktion af t, lommeregnerens desolve bruges til at løse:

desolve(L'=k*(100-L) and L(0)=0,4,t,L)

her får jeg

L=100-99,6*e^-k*t

k bestemmes ved at løse L(1)=11

solve (100-99,6*e^(-k*1)=11,k)                k=0,1125

dvs: L=100-99,6*e^(-0,1125*t)

hermed er opgaven løst :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Yes, jeg fandt også lige ud af det. Det er jo fordi når t=0 vil e^-kt blive 1 ligemeget hvad k er, og således kan c findes. :) Men tak for svaret.


Svar #6
08. maj 2011 af heliumdyt (Slettet)

det var sååå lidt .-)


Skriv et svar til: I en model for fiskearten i Kuller i Nordsøen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.