Fysik

Hubbles lov - elastik univers alder

02. maj 2011 af giraffenh (Slettet)

 Hej 

delta s er afstandsforøgelsen og v er hastigheden 

Prik nr                ?s [cm]                           v [cm/mia år]
1                             1                                         1
2                              2,4                                     2,4
3                               3,2                                   3,2
4                               4,4                                    4,4
5                              5,9                                     5,9
6                               6,5                                   6,5
                                  
                                                      

Jeg skulle indskrive farten v=?s/?t    hvor t er tiden... der er gået 1 mia år så f.eks. er v for prik nr 3 : v= 3,2cm*1mia år=3,2

- så skal jeg prøve at tænke baglæns svarende til elastikken krymper. Prik nr. 6 bevæger sig med den konstante fart 6,5 cm/mia. Hvor lang tid siden er det at prik 1 og prik 6 lå på samme sted ?

- bagefter skal jeg regne elastik universets alder...

skal vel bruge T = d/v hvor d er afstanden og v er hastigheden... men hvordan


Svar #1
02. maj 2011 af giraffenh (Slettet)

 der stod delta s


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2011 af peter lind

Brug lineær regression på dine data. Du vil få Δs = a*t+b. Så er det bare at finde hvornår Δs=0


Svar #3
02. maj 2011 af giraffenh (Slettet)

 skal jeg så sætte delta s på x og v på y? så får jeg en hældning på 1,120... hvordan finder jeg hvornår delta s er 0? 


Svar #4
02. maj 2011 af giraffenh (Slettet)

 hjæææææææææææææææææææææææææææææælp...


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2011 af peter lind

Modellen er at prik i har bevæget sig strækningen si med hastigheden vi siden de har være sammen. Altså at si=vit. Nu har vi ikke si men afstanden fra solsystemet. Denne har i samme tidspunkt bevæget sig afstanden  s0 med hastighede v0 og til samme tid t. Der gælder så s0=v0*t.  trækkes den fra data fra den i'te prik fås s-s0 = vi*t-v0*t eller Δs  = Δv*t

Du skal nok regne med at den angivne fart er farten i forhold til jorden altså i virkeligheden Δv y skal så være Δs og x skal være Δv


Svar #6
02. maj 2011 af giraffenh (Slettet)

 er meget taknemmelig for jeres hjælp... men fatter stadig ikke en skid er ked af det :(


Skriv et svar til: Hubbles lov - elastik univers alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.