Kemi

O2 forbrug ved forbrænding.

03. maj 2011 af anden1237100vejle (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Er der nogle der kan give en hånd med denne opgave?

Hvor mange liter O2 forbruges (1,013 bar, 20grader C) ved forbrænding af 232,00 g af (C6H12O2)?

Indtil videre har jeg fundet n(C6H12O2), og jeg har tænkt mig at inddrage idealgasligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Du har fat i det rigtige. Du skal bare bruge reaktionsskemaet til at finde n(O2) , så kan du bruge idealgasligningen. Hvis du ikke har et reaktionsskema bliver du nødt til at lave et, men det kan du også godt ud fra de oplysninger du har hvis du ved lidt om forbrændinger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2011 af mathon

                                                                    C6H12O6   +  6 O2   --->  6 CO2   +  6 H2O
molmasser i g:                                             180,155      191,988
ækvivalente stofmængder i mol:                  1,28778      6·1,28778

     anvendt volumen O2:
                                                                     V = (n·R·T) / p


Svar #3
03. maj 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

C6H12O2 + 8O2 må det være?

Ok :-D tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Det ser lidt ud til at #2 har læst forkert, 1:8 er rigtigt hvis det er C6H12O2. umiddelbart synes jeg også at det ville give mere mening hvis det har C6H12O6, men det er jo dig der har opgaven, så det ved du nok bedre end os. 


Svar #5
03. maj 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Det er rigtigt nok :-D 

Opgaven spørger til forbrænding af 3-methylpentansyre.


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. maj 2011 af mathon

#2 korrigeret:

                                                                    C6H12O2   +  8 O2   --->  6 CO2   +  6 H2O
molmasser i g:                                             116,159      255,984
ækvivalente stofmængder i mol:                  1,99727      8·1,99727

     anvendt volumen O2:
                                                                     V = (n·R·T) / p

                         V = (15,9781 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+20) K) / (1,013 bar)


Svar #7
03. maj 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: O2 forbrug ved forbrænding.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.