Kemi

Hvor meget vand dannes der ved forbrænding af 100 g pentan

07. maj 2011 af Nasriina (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej. Er der nogle der vil hjælpe med spørgsmålet her ?

Hvor meget vand  dannes der ved forbrænding af 100 g pentan?

C5H12 + 3 O2 ----> 5CO2 + 6H2o

Taaak på forhånd...!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Har du nogle bud på, hvad du måske skal gøre?


Svar #2
07. maj 2011 af Nasriina (Slettet)

 Neej overhovedet ikke. Det  er derfor jeg søger hjælp..!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2011 af NejTilSvampe

 beregn stofmængden af 100g pentan  n = m / M 

der går 6 vand molekyler per pentan. Så  n(vand) = 6n(pentan) 

beregn så massen når du har stofmængden af vand.

m(vand) = m(pentan) * [M(vand) / M(pentan)]


Svar #4
07. maj 2011 af Nasriina (Slettet)

 #7 Mange tak

KAn du uddybe det lidt mere, altså  m= m * M7M..???


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2011 af NejTilSvampe

sry i #3 skal det være

m(vand) = 6* m(pentan) * [M(vand) / M(pentan)]

------------

Udledelse:

n(pentan) = m(pentan) / M(pentan)

n(vand) = 6* n(pentan) = 6 * m(pentan) / M(pentan)

m(vand) = n(vand)*M(vand) = 6*m(pentan) * [M(vand) / M(pentan)]

-----------------

M(vand) = 2+16 = 18 g/mol

M(pentan) = 5*12+12= 72 g/mol

m(pentan) = 100g

m(vand) = 6*100g * [ 18g/mol / 72 g/mol ] = 150g 


Svar #6
07. maj 2011 af Nasriina (Slettet)

# 5- Mange mange tak 

Vil det sige, at der dannes 150g vand ved forbrændingen af 100 g pentan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det lyder korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2011 af over9000 (Slettet)

C5H12 + 3 O2 ----> 5CO2 + 6H2On

reaktionsskemaet ser ikke specielt afstemt ud? Der mangler da Oxygen på venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#8

Principielt ligegyldigt for beregning af opgaven, men du har self. ret.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2011 af over9000 (Slettet)

fedt nok :)

Det er ligegyldigt fordi man kun kigger på vand i forhold til pentan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Præcis. Du regner på stofmængden af pentan, derefter stofmængden af vand og til sidst massen af vand. Du kan se, at for at afstemme oxygen-atomerne tilføjes der ekstra O2 på venstre side, men O2 indgår slet ikke i beregningerne og er derfor ændrer det ingenting.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2011 af over9000 (Slettet)

jep :)


Skriv et svar til: Hvor meget vand dannes der ved forbrænding af 100 g pentan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.