Matematik

lineær funktion

08. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!!

Hej. Vil i se om jeg udregner denne opgave rigtigt

I en model antages det, at længden L (målt i mm) af en gedde er en lineær funktion af 
længden s (målt i mm) af geddens øresten. 

a) Bestem en forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L går gennem punkterne 
og , og benyt forskriften til at bestemme længden af ørestenen 
hos en gedde, som har længden 500 mm.

Bestem a= y2-y1 / x2 - x1 = 791 - 155 / 10 - 3= 90,86 
Bestem b= y1 - a * x1 = 155-90,86 *3 = -117,58 

L(s) = 90,86 - 117,58

Angående opgave nummer to er det så korrekt at sige at jeg løser ligningen L(s) = 500 eller ?

500= 90,86s - 117,58 
500 + 117 = 90,86s
617= 90,86s
617 / 90,86 = s
               6,8mm= s
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Det er svært at afgøre, om du gør det rigtigt, når du ikke oplyser de givne data. Men s skal indgå i forskriften for L(s), på formen

L(s) = a·s + b

b) Det er korrekt, at man her skal løse ligingen L(s) = 500 . Det er dog ikke tilladt at smide decimaler væk undervejs i udregningerne.


Svar #2
08. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 hov..) Bestem en forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L går gennem punkterne P(3,155) og Q(10,791)
og , og benyt forskriften til at bestemme længden af ørestenen 
hos en gedde, som har længden 500 mm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, så ser dine talværdier for a og b ud til at være beregnet korrekt. Opskriv nu den korrekte forskrift for L(s)


Svar #4
08. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 er gjort :) havde glemt decimalerne i min sidste udregning :) 


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.