Fysik

Ohm's 2. lov

13. maj 2011 af Brix17 (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder her med en SRO opgave, og skal forklare hvorfor U0 er dobbelt så stor ved en serie-kobling end ved en almindelig kobling. Men jeg kan ikke selv finde en god forklaring.

Nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. maj 2011 af peter lind

Du må altså komme med en forklaring på, hvilket fysiske system, der er tale om, hvis vi skal have nogen chance for at besvare det.


Svar #2
13. maj 2011 af Brix17 (Slettet)

Jeg skal forklare hvorfor U0 = 1,5V ved en almindelig kobling  hvor der kun er et batteri. Og hvorfor U0 = 3,01V ved en serie-kobling - altså med to batterier. U0 er dobbelt så stor ved serie-koblingen, og jeg skal helt præcis forklare hvorfor den er det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. maj 2011 af mathon

                  ved 1 element

                                                      ε2 = P·Ri

                        ved 2 elemnter
                  i serie
                                                     Uo2 = (2P)·(2Ri) = 4·(P·Ri) = 4ε2 = (2ε)2

                                                     Uo = 2ε
                                                  


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. maj 2011 af peter lind

Det forklares bedst med en tegning, hvad jeg ikke rigtig har mulighed for her. Forestil dig at de 2 batterier står side om side. Hver af dem har to poler. Jeg kalder polerne i rækkefølge for A, B, C og D De er forbundet med en ledning, som forbinder højre pol på det venstre batteri med den venstre pol eller B med C. Det venstre batteri har et potentialspring fra A til B på U0. B og C må have samme potential idet der ellers vil gå en strøm. Der sker desuden et spring så potentialet i D er U0 større end i C. Forskellen mellem potentialerne mellem A og D er altså 2U0


Svar #5
13. maj 2011 af Brix17 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ohm's 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.