Matematik

integralregning uden hjælpemidler

14. maj 2011 af Flade (Slettet) - Niveau: A-niveau

02 xdx

..står der, og jeg er ret meget i vildrede om hvordan jeg skal gribe det hele an. Der er masser af de her opgaver, men jeg ved ikke hvordan jeg gør. Hmmm løsningen er 32/5, men selvom jeg kigger i facitlisten er jeg helt på bar bund om hvordan jeg får løst den.

Er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2011 af SuneChr

Jeg vil anbefale at lære denne sætning udenad:

Integralet fra p til q af en kontinuert funktion f er lig med tilvæksten over intervallet  fra p til q af en vilkårligt valgt stamfunktion til f.

Således lærte vi matematik i gamle dage efter Kristensen & Rindung.


Svar #2
14. maj 2011 af Flade (Slettet)

okay hvad er integralet? jeg kan godt lære sætningen udenad det er okay men jeg er stadig ikke helt sikker på hvordan denne så skal bruges.

så kan du uddybe integralet og stamfunktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2011 af SuneChr

Jeg kan blive i tvivl, om du ved noget om integralregning? Dine elementære spørgsmål må du få besvaret i lærebogen. Studieportalen skal ikke være dén skolebænk, som vi forudsætter, brugerne allerede sidder på eller har siddet på. Lektiehjælp må tage sit udgangspunkt i allerede oparbejdet fundamentalviden.


Svar #4
14. maj 2011 af Flade (Slettet)

ja det ved jeg godt det hænger bare ikke fast. hmm der er et hul og jeg syntes ikke at jeg kan få noget brugbart ud af bogen. men tak for din hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2011 af Teazy (Slettet)

Brug infinitesimalregningens hovedsætning, som siger at

ba f(x) dx = F(b)-F(a), hvor F er en stamfunktion til f.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2011 af AMelev

#5 omvendt:

ab f(x) dx = F(b)-F(a), hvor F er en stamfunktion til f. "F af øvre minus F af nedre grænse"


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2011 af mette48 (Slettet)

02 x4 dx

∫ xn dx= 1/(n+1) x(n+1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2011 af AskTheAfghan




Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2011 af Euroman28

Uden at skulle inddrage gamle Riemann i det her så synes jeg det er nemmeste at sige.

Du skal finde en funktion F(x) hvor

.

Det mere fagteknisk er jo at du siger du har integralet 

du opdeler området [0,2] i n lige store intervaller. Dette kalder du 

 Denne faktor ganger du så arealet af hver af intervallerner og lægger resultatet sammen.

Derved opnåes arealet under grafen f(x).

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: integralregning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.