Biologi

Kroppens funktioner

14. maj 2011 af krillocool (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

skal skrive en opgave om kroppens "vigtigste" funktion har ingen ide om hvad det er, tænkte lidt over skrive om muskler men det er vel ikke rigtig en god krops funktion eller hvad?

Skal også skrive kort om alle kroppens funktioner ved nogle hvad de er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2011 af ramme2

Trække vejret, pumpe blod rundt i kroppen, bevægelsesapparatet , fordøjelsessystemet samt hjerne, nervesystem og sanseorganer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2011 af ermucahid (Slettet)

Nogle af de centrale organer er hjernen, hjertet, lunger, tarme, mave og lever....


Svar #3
14. maj 2011 af krillocool (Slettet)

men er musklerne ikke også en kropsfunktion siden at vi bruger dem hver gang vi bevæger os. Hjertet og jo også en slags muskel? siden at den fungere som en muskel ved at pumpe blod i i kroppen


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2011 af SuneChr

# 0 :  Hvis du har lært førstehjælp, vil du vide, at kredsløb og vejrtrækning er det første, der skal fungere. Altså må hjerte og lunger være det allervigtigste. Fungerer disse, fungerer (næsten) resten af kroppen; vi taler på kort sigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2011 af ramme2

Musklerne er en vigtig del af bevægelsesapparatet sammen med ledene og senerne der lidt simplificeret binder muskler og led sammen.   Derudover er der hud, varmeregulering, hormonproduktion, immunforsvar, afgiftning af kroppen  og mange andre funktioner som er vigtige for at kroppen kan fungere. Men de sidstnævnte kan du bare nøjes med at nævne uden at gå i detaljer, ellers bliver det alt for omfattende.  


Svar #6
14. maj 2011 af krillocool (Slettet)

hhhmmm det er bare fordi at i sammenhæng med denne opgave var vi inde atse "bodies" udstillingen på experimentariet, og det var mest sådan noget med muskler og blodåre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2011 af exutu

#4 Jeg vil vove at påstå at hjernen altid har første prioritet. Den kan godt nok ikke leve længe uden ilt men stadig kan man overhovedet ikke overleve uden hjernen. Ved hjælp af diverse maskiner kan man simulere vejrtrækning, men man vil aldrig kunne gøre noget hvis hjernen ikke fungerer...


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2011 af SuneChr

# 7 :  Nu taler vi ikke om at holde kunstigt liv i kroppen, men hvad kroppen ved egen hjælp kan holdes i live med eller ved. Hjernen er, ligesom nyrer, lever og meget andet,  afhængig af  O2 , og det sker ved respiration og cirkulation via lunger og hjerte. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2011 af exutu

#8 Ja men det er jo et loop argument. Vi kan kun trække vejret i kraft af at vores hjerne fungere; vores hjerne fungerer kun i kraft af at få tilført oxygen...


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. maj 2011 af Capion1

# 9 :   Diskussionen er analog med:  Hvad kom først?  Hønen eller ægget?

Hvad kan vi reelt gøre med hjernen på et skadested?  Med hjerte og lunger kan vi gøre noget, fordi det er livsvigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. maj 2011 af Bankier

#0 En vigtig funktion i dyr heriblandt mennesker, er evnen til at sende præcis og hurtigt information via nerver. Mennesket kan ikke kun bruge hormonsignaler og vente på diffusion af af signalmolekyler, hvis der skal reageres hurtigt på ex en fare. Diffusin i et træ er fint nok, da dette ikke skal udføre en komplicerede bevægelser.   


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. maj 2011 af SuneChr

# 11 :  Hjernens vigtigste brændstof er glucose og O2. Og en vigtig udskillelsesport for affaldsstoffer er lungerne. Uden kredsløb og lunger fungerer fysiologien ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2011 af Dulugtergrimt

Kroppens vigtigste funktion må da være at opretholde homeostase, altså ligevægt i de forskellige systemer. Jeg synes egentligt ikke det giver mening at snakke om hvilket organ af hjerne/hjerte/lunger der er vigtigst, for mennesket dør i løbet af 2 minutter, hvis én eneste af dem fejler.

Korrekt at man i førstehjælpen prioriterer lungerne og frie luftveje først, men så vidt vi fik at vide på vores førstehjælpskursus på studiet, så undersøger man faktisk hvor stor en betydning det har, at man blæser ilt ned i lungerne under en genoplivning. Istedet mener nogle, at der er iltreserver nok i blodet til at holde hjernen kørende inden professionel hjælp ankommer, og at man derfor bare bør sørge for, at holde pumpen igang,dvs. give hjertemassage. En konklusion kunne derfor være, at den vigtigste faktor i opretholdelse af livet er hjertet, og hermed indirekte menes hjernen.


Skriv et svar til: Kroppens funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.