Fysik

arbejde

15. maj 2011 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se 3 c) i nedenstående, hvor man skal beregne den kraft nogle bremsekloder skal påvirke en elevator med over en strækning.
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080815_opgave_stx_082_fysikA.ashx
Mit spørgsmål er følgende: Er det korrekt, at bremsekraften skal udføre et arbejde, som er lige så stort som elevatorens kinetiske energi på forhånd samt den potentielle energi, som den har i højde 38m?
For jeg stødte lige på en vejledende besvarelse til opgavesættet, og der blev den potentielle energi ikke medtaget, hvilket jeg mildest talt undrede mig over.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af NejTilSvampe

ja jeg tænker at arbejdet skal være lige så stor som den kinetiske energi fordi når alt den kinetiske energi er omdannet til arbejdet vil elevatoren gå i stå. 


Svar #2
15. maj 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Ja, men mit spørgsmål er om dette ikke er forkert, for den skal jo også overvinde det arbejde som tyngdekraften afsætter som kinetisk energi i de 38m's fald.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2011 af NejTilSvampe

 jo det har du vel ret i.

jeg er ikke 100, men det lyder fornuftigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2011 af mathon

ved konstant acceleration:

                                                            2·a·Δs = v2 - vo2 = -vo2                  (da slutfarten er 0)

                                                                                a = -vo2 / (2·Δs)

                                                            a = -(21,2 m/s)2 / (2·(38,5 m)) -5,84 m/s2


Skriv et svar til: arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.