Kemi

Kemi opgave

16. maj 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

En Breezer indeholder ifølge deklarationen 4 volumen% (vol.%) ethanol. Opgaven går bl.a. ud på at kontrollere etikettens oplysning om, at 4 % volumen svarer til 3,2 g ethanol pr. 10 cL Breezer. 1 cL er 0,01 L (10 mL)

a) Gå ud fra oplysningen om at ethanolindholdet er 4 volumen%. Hvor stort et volumen ethanol er der i 10 cL Breezer?

Skal jeg regne 4 procent af 10 cl for at få resultatet?

b) Beregn massen af dette volumen ethanol (densitet for ethanol er 0,79g/mL). Kommenter resultatet.

skal formelen m = p gange v bruges?

c) Hvad er vinens ethanolindhold i masse%? (Breezerens densitet sættes til 1,03 g/mL)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

a) Ja, du skal beregne hvor stor en del af de 10cL der er ethanol.

b) Jeps. Kommenter resultatet - ja, hvad er der at sige? Lidt underligt spørgsmål. Det er ikke fordi du rigtigt kan konkludere noget ud fra det.

c) Hvilken vin? Nå, men såfremt du mener breezer, så omregn 10cL til gram (du får densiteten opgivet). Dernæst kan du ud fra massen methanol / mbreezer * 100 finde masseprocenten.


Svar #2
16. maj 2011 af jeanluca (Slettet)

Kan ikke helt få det til at passe. For opgaven siger at formålet med opgaven er at kontrollere etikettens oplysning om at 4 % volumen svarer til 3,2 g ethanol pr. 10 cL Breezer. Jeg får det til 0,4 g etahnol ved at beregne hvor stor en del af de 10 cL der er ethanol?

Jeg får opgaverne til:

a) 4 volumen% / 10 cL = 0,4 g ethanol? Der bruges ikke nogen formel her?

b) m = P gange V --> 0,4 g ethanol • 0,79 m/ml = 0,316 g? 

c) Hvordan omregner jeg fra cL til gram? methanol (0,316 g)/ mbreezer (10 cL) * 100?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af mathon

a)

     indhold af ren ethanol i 10 cL Breezer = (0,04·(10 cL) = 0,4 cL

b)

     indhold af ren ethanol i 10 cL Breezer = (4 mL) · (7,90 g/L) = 3,16 g
                                                                    
c)                                                                            

     masseprocent = ((3,16 g) / ((100 mL)·(1,03 g/mL))) · 100 = 3,07%
                                   


Svar #4
16. maj 2011 af jeanluca (Slettet)

forklaring tak. Er det opgave a) eller b) du har udregnet der. For mig ser det ud som massen er udregnet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2011 af mathon

korrektion til  #3

a)

    volumen af ren ethanol i 10 cL Breezer = 0,04·(10 cL) = 0,4 cL = 4 mL

b)

    masse af ren ethanol i 10 cL Breezer = (4 mL) · (0,79 g/mL) = 3,16 g
                                                                    
c)                                                                            

     masseprocent = ((3,16 g) / ((100 mL)·(1,03 g/mL))) · 100 ≈ 3,07%
                                   


Svar #6
16. maj 2011 af jeanluca (Slettet)

c) Kan se formlen er brugt for at regne masse% ud, men kan ikke se hvor i formlen densiteten kommer ind? Formlen for masse% lyder sådan i min bog.

Masse%(A) = m(A) / m (blanding) • 100%


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2011 af mathon

                                          m(blanding) = ((100 mL)·(1,03 g/mL))) = 103 g

                                          masse%(A) = (((3,16 g) / (103 g) • 100% ≈ 3,07%


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2011 af sarahh0 (Slettet)

Mathon hjælp mig plz :)  jeg Har sendt besked til dig og venter på din hjælp 


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.