Kemi

Beregn pH i reaktionsblanding

17. maj 2011 af Aleci (Slettet) - Niveau: C-niveau

 100 mL 0,02 M eddikesyre (CH3COOH) titreres med 0,2 M NaOH. Beregn pH i reaktionsblandingen , når der er tilsat følgende volumen af NaOH-opløsningen:

5ml NaOH tilsættes

hvad skal man gøre for at finde pH?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 Jeg mener at det er sådan: 0,02 M eddikesyre : -log0,02 = regn selv ud


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2011 af mathon

    reaktionsforholdet er 1:1

                      stofmængde (CH3COOH) = Vs·cs = (0,100 L) · (0,02 mol/L) ) = 0,002 mol
                                                 syre
 

                      tilsat NaOH = dannet CH3COO- = Vb·cb = (0,005 L) · (0,2 mol/L) ) = 0,001 mol
                                                     korresponderende base
 

pufferligningen:
                                  pH = pKs + log(nb/ns) = 4,76 + log(0,001 / 0,002)) ≈ 4,5


Skriv et svar til: Beregn pH i reaktionsblanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.