Kemi

syrer og baser

17. maj 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa

Er der nogen af mig der kan fortælle det grundlæggende om syrer og baser, elle rhar nogle notater om det?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

Har du prøvet at kigge i din bog?


Svar #2
17. maj 2011 af Sinimini (Slettet)

ja, men der står ikke så meget om det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der står i hvert fald det grundlæggende, dvs. det helt, helt basale du skal vide. Når du har læst og forstået det, kan du læse videre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 Syre afgiver en H+

Base optager en H+.

Eks. NH3(base) + H2O(syre) --><-- NH4+(syre) + OH-(base)

Et stof der både er syre og base, er en amfolyt.


Saltsyre, svovlsyre og saltpeter syre er stærke syrer. 

Det var lidt, men jeg er hundrede procent sikker på at du har en bog, hvor der står om syrer og baser, som #3 skrev..
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2011 af mathon

                 neutral væske (vand)      pH = 7

                 basisk opløsning             pH > 7

                 sur opløsning                  pH < 7

        syre   +   base   --->   salt   +   vand


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2011 af Hefty Bloke (Slettet)

Åben din bog!!! Læs og forstå!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2011 af YoungSlowy (Slettet)

1. Hvad kendetegner en syre?


pH værdien < 7 = under 7
Indeholder H i formlen
Kan afgive H+ - ioner = hydrogenioner
Eksempler: HCl, H2SO4, H2CO3, HNO3


2. Hvad kendetegner en base?


pH værdien > 7 = over 7
Indeholder OH i formlen
Kan optage H+ - ioner
Eksempler: NaOH, Ca (OH)2
 


Skriv et svar til: syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.