Fysik

udled Ohm´s lov

19. maj 2011 af terbium (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg ville lige høre hvad der for en brøkregneregl der gør at jeg kan skrive

U=(R*I^2*Δt)/(Q) og omskrive det til U=(R*I^2)/(Q/Δt) jeg ved at (R*I^2)/(Q/Δt) ⇔ (R*I^2)/1/(Q/Δt) men er der en der kan uddybe det nærmere ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af peter lind

At dividere med en brøk er det samme som at gange med den omvendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af NejTilSvampe

 spænding er defineret  U = E / Q  (energi per ladning)  og strømstyrke er defineret  I = Q / Δt  (ladninger over tid).

U = (R* I^2 * Δt) / Q

    =  (R*(Q^2 / Δt^2)*Δt) / Q = R*(Q / Δt) = R*I


Skriv et svar til: udled Ohm´s lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.