Matematik

Find omkredsen som funktion af x, når arealet af området er 12

21. maj 2011 af MajaSch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et område har form som et rektangel ABDE sammensat med en ligebenet trekant BCD med højden x.

Se opgave 13a under følgende link:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090813_opgave_matB_stx_uden_kode.ashx

a) Bestem områdets areal og omkreds udtrykt ved x og y.

- hertil har jeg svaret:

A = 2x*y*0,5*x*2x
A = 2x^3*y 

- kan det passe?

b) Bestem omkredsen som funktion af x, når arealet af
området er 12.

- hvad gør jeg her???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Areal=2x*y+2x*x*½

CD=√x2+x2=x√2

omkreds=2x+2y+2*x√2


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

A = 2x*y + x^2
 

O = 2x+2y+2x√2
 

2xy+x^2 = 12
 

2xy = 12 - x^2
 

y = (12-x^2) / 2x
 

Indsæt i ligningen for omkredsen
 


Svar #3
21. maj 2011 af MajaSch (Slettet)

hvordan kommer i frem til resultatet x√2 under omkreds?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Pythagoras


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2015 af anne0801 (Slettet)

Det giver ingen mening


Skriv et svar til: Find omkredsen som funktion af x, når arealet af området er 12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.