Matematik

Forhold... HJÆLP!

23. maj 2011 af ArlyPagaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan beregner jeg foholdet???!!!!

Jeg har bregnet forholdet mellem to fodboldbaner.

Den mindste er 4050 m2 og den største er 10800 m2 hvad er forholdet!?! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

             arealforholdet
                                                 Alille / Astor = 4050 / 10800 = (3/8)

 dvs
                                                 Alille : Astor  = 3 : 8


Svar #2
23. maj 2011 af ArlyPagaard (Slettet)

4050 / 10800 er der lig med 0,375??(:


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Man plejer at angive forhold i hele tal, som #2 har gjort det.

Forholdet  Alille : Astor = 4050 : 10800 kan forenkles ved at dividere 4050 og 10800 med samme tal, derved fås forholdet 3 : 8 (forkortet med 1350)

Hvis du gerne vil have det med komma, kan det da også skrives som 0,375 : 1 (forkortet med 10800)

eller 1 : 2,667 (forkortet med 4050)


Svar #4
24. maj 2011 af ArlyPagaard (Slettet)

 Tak du har lige lavet en irreterende opgave i min matematik aflevering :D


Svar #5
24. maj 2011 af ArlyPagaard (Slettet)

 forresten hvordan fandt du det tal du forkortede med?(1350)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2011 af mette48 (Slettet)

sådan

4050 : 10800     50 går op i begge

81:216               9 går op i begge da deres tværsum er 9

9:24                   3 går op i begge

3:8

50*9*3= 1350


Skriv et svar til: Forhold... HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.