Matematik

hvornår skal intervaller være lukket eller åben?

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jegjeg skal videre bestemme monotoni forhold for f'(x) 3x2-6x

x = 2 eller x = 0 

ovenstående giver to nulpunkter, der skal undersøges for fortegn.

f¨'(-1), f'(1), f'(3) = 9,-3,9

altså er f(x) voksende fra ]-oo ; 0] 

aftagende i [0;2] 

voksende i [2;oo]

er ovenstående korrekt? jeg har gættet lidt på hvornår intervallerne er lukket og åben. hvad er reglerne for det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Med undtagelse af, at uendelig aldrig er med i intervallet, er det fint nok. :)


Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nå okay, så ved jeg det. 


Skriv et svar til: hvornår skal intervaller være lukket eller åben?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.