Matematik

Koordinatsættet i planen

23. maj 2011 af bounty' (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)
Sidder og skal til eksamen imorgen og jeg er ikke helt med på hvordan følgende opgave skal løses. Håber i kanhjælpe.

En pyramideformet bygning skal bygges på en skråning. Modellens hjørnepunkter beretgens A, B, C, D og T, hvor T er toppen af bygningen. I modellen svarer kvadratet EFCD til et vandret gulv i bygningen og firkanten ABCD svarer til bygningens grundplan. Firkanten ABCD er en del af planen alfa med ligningen:

x+3z+20 = 0

Herudover er følgende koordinater oplyst:

T(0,0,20)

F(20,20,0)

C(-20,20,0)

D(-20,-20,0)

a) Bestem afstanden fra T til alfa.

b) Bestem vinklen mellem alfa og sidefladen, der indeholder T, D og C

c) Bestem en parameterfremstilling for linjen gennem T og F, og bestem koordinatsættet til punktet B i planen alfa.

Jeg har lavet a, b og den første del af c, men er nu gået i stå og kan ikke finde ud af at bestemme koordinatsættet til punktet B i planen alfa.
Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2011 af peter lind

B ligger både på linjen gennem T og F samt i planen alfa.


Svar #2
23. maj 2011 af bounty' (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med. Skal jeg bruge parameterfremstillingen og planen til at finde B?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2011 af peter lind

Ja det skal du. B er skæringspunktet mellem linjen og planen


Svar #4
23. maj 2011 af bounty' (Slettet)

Tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2012 af C21222L (Slettet)

Hvad er det I gør?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. april 2012 af peter lind

#5 Hvad er problemet ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. april 2012 af C21222L (Slettet)

opgave a og c er jeg helt blank på. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. april 2012 af peter lind

a) Hvis en plan har ligningen ax+by+cz+d= 0 er afstanden fra planen til punktet (x0, y0,z0) lig med |ax0+by0+cz0+d|/kvrod(a2+b2+c2)

c) En parameterfremstilling for en linje gennem 2 punkter kan fås som OP = OA+t*AB


Skriv et svar til: Koordinatsættet i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.