Matematik

undersøgelse af model

24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I en model kan længden af dagen i Anchorage Alaska som funktion af tiden beskrives ved
f (t)=6,61⋅sin(0,0167t−1,303)+12,2 , 0≤t ≤365,


hvor f (t) er længden af dagen (målt i timer) til tidspunktet t (målt i døgn efter 1. januar
2011).
a) Benyt modellen til at bestemme længden af dagen i Anchorage Alaska til
tidspunktet t =100 .


b) Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor længden af dagen i Anchorage
Alaska er størst.


c) Bestem f ′(100) , og gør rede for hvad dette tal fortæller.

jeg har problemer med b og c. 

hint til løsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af ploger (Slettet)

b) Find ud af hvor grafen for funktionen har maksimum. Find f'(t), løs f'(t)=0 og vis, at den ene løsning er maksimum.

c) At bestemme f'(100) er vel ikke noget problem? Husk, at tallet du får ud er en væksthastighed. Det fundne tal fortæller således, hvor meget dagen vokser/aftager med


Svar #2
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, tak for det. 

havde selv den ide, men godt at få det bekræftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af ACBorup (Slettet)

Er følgende resultater rigtige i b og c:

b = 118 døgn

c = 0,095 timer

 

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2012 af guzbak

jeg får b til et eller andet underligt tal med @

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2012 af guzbak

hvordan får man lommeregneren til at forstå 0≤t ≤365

og giver c ikke bare nul??

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: undersøgelse af model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.