Matematik

At dele en brøk med en brøk

24. maj 2011 af Goerke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg kunne ikke lige finde en anden tråd med det samme spørgsmål.

Sidder og prøver at lære beviset for cos, sin og tan. Er nået til tangens hvor der står at definitionen for tangens er tanA=sinA/cosA.

Dette bliver så til TanA= (a/c) / (b/c)

Det jeg så ikke forstår er i det næste trin hvor:

TanA=(a/c) * (c/b) .. her er (b/c) blevet til (c/b) , men (a/c) forbliver som den står der. Er det en regneregel jeg ikke lige har fået fat i ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af mathon

               (a/c) / (b/c)             forlæng med c

               (a / b)

eller benyt reglen:

man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk)

( en følge af divisionsprøven )


Skriv et svar til: At dele en brøk med en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.