Matematik

Reducering af udtryk!

25. maj 2011 af sebulicious (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg skal reducere følgende udtryk, men kan ikke helt gennemskue den. Håber nogen kan hjælpe !

Reducérudtrykket T2 −K2 +(T+K)2 −2KT.

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

udtrykket reduceres til 2T2

hvis dit udtryk, som jeg har antaget, er T2-K2+(T+K)2-2KT

--------------------------------------

parantes ophæves 

t2-k2+t2+k2+2kt-2kt 

der reduceres 

2t2


Svar #2
25. maj 2011 af sebulicious (Slettet)

 Det skal siges at 2-tallet efter T og K og efter parantesen står i anden - dette skete åbenbart ikke ved copy-paste


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)

Som du kan se, har #1 også taget hensyn til dette.


Svar #4
25. maj 2011 af sebulicious (Slettet)

 perfekt, mange tak !


Brugbart svar (5)

Svar #5
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

t2 -k2 +(t+k)2 -2kt = (t+k)(t-k) + (t+k)2 -2kt = (t+k)·(t -k +t +k) -2kt = (t+k)·2t - 2kt = 2t·(t +k -k) = 2t·t = 2t2


Skriv et svar til: Reducering af udtryk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.