Matematik

Eksamensæt Mat B hhx

25. maj 2011 af hakan1112 (Slettet)

 er der en der kan komme med en besvarelse til opgave 4 i deenne eksammensæt? 

http://uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110523%20hhx111MATB23052011F55D.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2011 af queen-e (Slettet)

Det er en andengradsligning.

D(x)=0 <=> 0=x*(-x+10) = -x^2+10x

diskriminanten bestemmen: d = b^2-4*a*c

Herefter kan du finde x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for f har lokalt ekstremum for x = 0, x = 2, og x = 4, så der skal gælde, at f'(x) = 0 for disse tre x-værdier. Det er tilfældet for både graf 1 og graf 2. Man ser desuden, at funktionen f er aftagende for x < 0, voksende for 0 < x < 2, aftagende for 2 < x < 4, og voksende for x > 4 . Der skal derfor om f'(x) gælde, at f'(x) < 0 for x < 0, f'(x) > 0 for 0 < x < 2, f'(x) < 0 for 2 < x < 4, og f'(x) > 0 for x > 4 , altså fortegnsvariationen
- + - + for f'(x) . Dette er kun tilfældet for graf 2.


Svar #3
25. maj 2011 af hakan1112 (Slettet)

 tak for hjælpen, har i alle opgavernes facit? for vil meget gerne vide hvor mange jeg har lavet rigtigt.. kan ikk vente til jeg får den tilbage om laaang tid..

på forhånd tak 


Skriv et svar til: Eksamensæt Mat B hhx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.