Matematik

Beregning af kegle

25. maj 2011 af JanisD (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej ;-) jeg har brug for lidt hjælp med denne opgave.

For en kegle gælder
V =1⋅π⋅r2 ⋅h, 3
hvor V er keglens rumfang, r er radius i grundfladen, og h er højden.
a) Hvor høj er en kegle med radius 4 cm og rumfanget 150 cm3?
 

Hvordan regner man det ud? Med mellem regninger.. 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af Bootstrap (Slettet)

Hvad er det der ,3 til sidst?

En kegles volumen er givet ved:

V=1/3pi*h*r2

Isoler h, og sæt 150 cm3 ind på V og 4cm ind på r's plads.


Svar #2
25. maj 2011 af JanisD (Slettet)

Sådan her? h = V/((π/3)r2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2011 af mathon

Ja
eller skrevet

                                h = (3V) / (π·r2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2011 af AskTheAfghan

#2.

Ja.           h    =    V/((π/3)r2)    =    3V / (π·r2)


Skriv et svar til: Beregning af kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.