Fysik

har jeg løst opgaven rigtigt?

25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

ogaven er vedhæftet. 

det er b-delen. 

hvis jeg tæller tern under grafen får jeg at bilen sænkes ca. 26 meter (jeg trækker de antal tern fra, når bilens hastighed er positiv) 

men hvis jeg derimod bruger at bilen i starten sænkes med hastigheden -0.2 m/s i 0.5 s, så er den sænket (s=v*t) i ca. 0.1 m. og på samme beregner jeg hvor langt bilen kører ved simpelthen at beregne hvor lang den bilen sænkes og med hvilken hastighed og beregner strækningen stykke for stykke, og lægger til sidst dem samme.

så får jeg 6.78 m 


Svar #1
25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

her er opgaven

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2011 af Lurch (Slettet)

Finten ved at tælle tern er at man skal finde arealet under grafen. Dette areal svarer til den totale afstand tilbagelagt. Det er en form for fattigmandsintegration. Så tæl antallet af tern og gang dem med arealet af en enkelt tern, så finder du den totale afstand.

Det du gør med at regne afstanden stykke for stykke, er i princippet det same.

Svaret ligger omkring 7-8m. 

Der er intet tidspunkt på grafen hvor hastigheden er positiv. Accelerationen skifter fortegn, men ikke hastigheden.


Svar #3
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, men det antal tern jeg får, hvad skal jeg gange det med? 


Svar #4
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

og hvordan laver jeg c-delen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2011 af Lurch (Slettet)

b)  Arealet af hver tern, dvs, 0.2m/s*1s =0.2m 

c) Skriv dine egne udregniger, så kan vi se på det. Jeg har givet hints i din tidligere tråd


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2011 af komikeren (Slettet)

 arealet af en trapez er givet ved A= ½*(bundlinje+toplinje)*højden.

vi aflæser på grafen og får at bundlinjen er ca. 10,2 og bundlinjen er lig 5,4. 

Derfor er arelaet, A = ½*(10,2+5,4)*(-1,0)=-7,8


Skriv et svar til: har jeg løst opgaven rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.