Matematik

hjææælp med at benytte modellen

26. maj 2011 af sofie1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :-)

her er mit spørgsmål:

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f (x) (målt i gram kulstof pr.
kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion


f(x)=ax+b,


hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses, at f (2,9) =19
og f (8,7) = 76 .

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen
er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år. ???

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af volcom1

 Du skal opskrive en ligning for en ret linje(f(x)=ax+b), dette kan gøres ud fra to punkter som du har oplyst. Først bestemmer du hældningen til ligningen a derefter bestemmer du konstanten b

Når du har ligningen kan du bestemme den isfrie periode(x) da du ved at primærproduktionen(f(x)) er 40


Skriv et svar til: hjææælp med at benytte modellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.