Matematik

bevis for formlen for en trekants areal

30. maj 2011 af Nivikat (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder: Bevis formlerne for en trekants areal og vinkelsum.

Jeg tror jeg har fundet beviset for vinkelsummen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af sarajensen12 (Slettet)

højde gange længde dividere med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af mathon

fra folkeskolen ved
du
                                                         T = (1/2)·ha·a = (1/2)·hb·b =  (1/2)·hc·c

fra den retvinklede
trekants trigonometri
har du
                         ha = b·sin(C) = c·sin(B)

                         hb= a·sin(C) = c·sin(A)

                         hc = a·sin(B) = b·sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2011 af mathon

i øvrigt

Vedhæftet fil:Trekantarealformler.doc

Skriv et svar til: bevis for formlen for en trekants areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.