Matematik
opgave 6a og 6b har lige nogle spørgsmål..... Hjælp
18. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
6a I et koordinatsystem i planen er en cirkel C1 bestemt ved ligningen x^2 - 2x + y^2 - 4y = 5
og en linje m bestemt ved ligningen x -2y + 8 = 0
Linjen m skærer cirkel C1 i to punkter A og B, hvor A er skæringspunktet med den mindste førstekoordinat.
Beregn koordinatsættet til hvert af punkterne A og B
En cirkel C2 har centrum i punktet P (5,6) og går gennem punktet A.
Bestem en ligning for cirkel C2.
Og her er den opgave der volder mig lidt problemer (har lavet alle de andre spørgsmål i 6a).
Beregn den spidse vinkel mellem linjen m og linjen gennem A og P.
6b
Rumfanget V af en keglestub er givet ved V= 1/3pi h (R^2+r^2+Rr)
Hvor h, R og r fremgår af figuren... (kan desværre ikke lige vise den... H=højde r= lille radius R= stor radius)
For en bestemt keglestub med rumganget 800 er R=6 og r=4
Beregn h. H er =10,0519
Men denne her volder mig problemer :
Der er netop en keglestub med rumfang 800, hvorom det gælder, at r=h-2 og R= 2h-4
Benyt grafregneren til at bestemme h, r og R for denne keglestub.
Håber på noget hurtig hjælp, så jeg kan komme videre med de to opgaver... På forhånd tak
- Anders
og en linje m bestemt ved ligningen x -2y + 8 = 0
Linjen m skærer cirkel C1 i to punkter A og B, hvor A er skæringspunktet med den mindste førstekoordinat.
Beregn koordinatsættet til hvert af punkterne A og B
En cirkel C2 har centrum i punktet P (5,6) og går gennem punktet A.
Bestem en ligning for cirkel C2.
Og her er den opgave der volder mig lidt problemer (har lavet alle de andre spørgsmål i 6a).
Beregn den spidse vinkel mellem linjen m og linjen gennem A og P.
6b
Rumfanget V af en keglestub er givet ved V= 1/3pi h (R^2+r^2+Rr)
Hvor h, R og r fremgår af figuren... (kan desværre ikke lige vise den... H=højde r= lille radius R= stor radius)
For en bestemt keglestub med rumganget 800 er R=6 og r=4
Beregn h. H er =10,0519
Men denne her volder mig problemer :
Der er netop en keglestub med rumfang 800, hvorom det gælder, at r=h-2 og R= 2h-4
Benyt grafregneren til at bestemme h, r og R for denne keglestub.
Håber på noget hurtig hjælp, så jeg kan komme videre med de to opgaver... På forhånd tak
- Anders
Svar #1
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Ang 6a:
Find hældningen af hver af de 2 linier. Udnyt så at hældningen af en linie = tan(vinklen med vandret).
Så har du 2 vinkler med vandret. (lav en rimelig nøjagtig tegning så du kan se hvilke vinkler du har fået.
Ang 6 b:
Jeg går ud fra at du godt kan bruge en grafisk lommeregner.
Problemet er så hvilken funktion du skal indtaste og løse lig 800.
Erstat h med x (af hensyn til lommeregneren).Dvs r = x-2 og R = 2x-4.
Indtast så formlen for V idet du erstatter h , r og R med det ovennævnte (lad endelig være med at reducere det går let galt)
Find hældningen af hver af de 2 linier. Udnyt så at hældningen af en linie = tan(vinklen med vandret).
Så har du 2 vinkler med vandret. (lav en rimelig nøjagtig tegning så du kan se hvilke vinkler du har fået.
Ang 6 b:
Jeg går ud fra at du godt kan bruge en grafisk lommeregner.
Problemet er så hvilken funktion du skal indtaste og løse lig 800.
Erstat h med x (af hensyn til lommeregneren).Dvs r = x-2 og R = 2x-4.
Indtast så formlen for V idet du erstatter h , r og R med det ovennævnte (lad endelig være med at reducere det går let galt)
Svar #2
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har løst opgaverne.... Mange tak for hjælpen Grete T.
Skriv et svar til: opgave 6a og 6b har lige nogle spørgsmål..... Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
