Kemi

ph beregninger

30. maj 2011 af student1905 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 HCl titreres med NaOH

HCl+NaOH →NaCl + H2O

1.Ved 10mL tilsat NaOH-opløsning er halvdelen af saltsyren neutraliseret. vis at koncentrationen af H3O+ er 0,033M, og at pH beregnes til 1,48 ved 10mL tilsat base

2. Beregn pH en dråbe før og efter ækvivalenspunktet(20mL). En dråbe har et volumen på 0,05mL


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af mathon

                    ...du opgiver intet syrevolumen eller formel basekoncentration


Svar #2
30. maj 2011 af student1905 (Slettet)

 naoh : 0,1 M


Svar #3
30. maj 2011 af student1905 (Slettet)

 20 mL af HCl


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2011 af mathon

   

    n(HCl)efter = (0,010 L)·(0,1 mol/L) = 0,001 mol        da      stofmængdeforholdet er HCl : NaOH = 1 : 1

    i fællesvolumenet 30 mL.

    [H3O+]efter = (0,001 mol) / (0,030 L) = 0,033333 M

    pHefter = -log(0,033333) ≈ 1,48


Svar #5
30. maj 2011 af student1905 (Slettet)

 tak:D kan du gså hjælpe med spørgsmål 2 :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. maj 2011 af mathon

på opfordring:

1 dråbe før
                   
                      n(H3O+) = (0,002 mol) - (0,01995 L)·(0,1 mol/L) = 5·10-6 mol

i fællesvolumenet
                      (40 - 0,05) mL = 39,95 mL = 0,03995 L

                      [H3O+] = (5·10-6 mol) / (0,03995 L) ≈ 0,000125 M

                      pH = -log(0,000125) ≈ 3,9

1 dråbe efter
                   
                      n(OH-) = (5·10-5 L)·(0,1 mol/L) = 5,0·10-6 mol
i fællesvolumenet

                      (40 + 0,05) mL = 40,05 mL = 0,04005 L

                      [OH-] = (5,0·10-6 mol) / (0,04005 L) ≈ 0,000125 M

                      pOH = -log(0,000125) ≈ 3,9
ved 25ºC
                      pH = 14 - pOH = 14 - 3,9 = 10,1

                    
                    
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2011 af cathi (Slettet)

.


Skriv et svar til: ph beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.